ТВ DАРТС

С 3 милиона и 200 хиляди лева ремонтират Кривия тунел в Кресненското дефиле

Стартират проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел „Кривия“ при 388-ми километър на път I-1 /Е 79/ София - Кулата в Кресненското дефиле. Общата дължина на съоръжението е 343 м. Планираните дейности се финансират от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Срокът за изпълнение на проучвателните работи е 120 дни, а на ремонта - 300 дни. По повод стартиралите проучвателно-проектантски работи днес до 17 часа, както и в предстоящите работни дни до 16 април - от 9 до 17 часа, движението по път I-1 в района на тунела ще се осъществява в една лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и указанията на сигналистите. В събота и неделя няма да има проучвателни дейности, за да не се затруднява трафикът. Предвидено е извършване на геотехническо обследване на съоръжението, изготвяне на технически проект и основен ремонт на тунела. Той включва нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветление и други системи, повишаващи безопасността на движение. Изпълнител на проучвателните и на ремонтните работи е ДЗЗД „Геопът – Тунел Кривия“, в което са: „Геострой“ АД и „Пътстрой-92“ АД. Стойността на договора е 3 212 721,60 лв с ДДС. Строителният надзор се осъществява от „Пътконсулт 2000“ ЕООД. Техният договор е на стойност 54 720 лв. с ДДС

1 223,90 лв. и 50 евро от кампанията "Дарете вместо цвете" дариха на Кресна за възстановяване на щатите от пожара

1 223,90 лв. и 50 евро от кампанията "Дарете вместо цвете" на СУ "Св.Паисий Хилендарски" в гр.Кресна1 223,90 лв. и 50 евро от кампанията "Дарете вместо цвете" на СУ "Св.Паисий Хилендарски" в гр.Кресна в подкрепа на Националната кампания на община Кресна за възстановяване на щатите от пожара, възникнал на 24.08.2017 г. в землищата на селата Ощава, Стара Кресна и Влахи

Днес, 15.09.2017 г., в първият учебен ден от новата 2017/2018 учебна година, учителският колектив на СУ "Св.Паисий Хилендарски" в гр.Кресна предаде най-важния урок на своите ученици - урок по родолюбие и хуманизъм. Този урок отрежда "бляскаво бъдеща на нашата малка общност", подчерта и кметът на община Кресна, г-н Николай Георгиев, в своя поздравителен адрес по случай 15 септември и изрази надежда, че учениците са разбрали добре смисъла на посланието на техните преподаватели.

Веднага след тържеството в училището, г-жа Галина Златинова - гл.счетоводител и г-жа Мария Костова - административен секретар на СУ "Св.Паисий Хилендарски" внесоха събраната сума в общината.

 

Внесената сума отрежда на СУ "Св.Паисий Хилендарски" в гр.Кресна призово място сред дарителите в Националната кампания на общината.

Правят курбан за здраве на пострадалите от пожара в Кресненско

Резултат с изображение за кресна пожар дарения80 пакета с хранителни продукти бяха раздадени вчера на селата Ощава и Стара Кресна пострадали при опустушителния пожар на 24 август тази година. Дарението бе разпеределено по преценка на кметски наместници на двете населени места. Приоритет бяха пострадалите от стихията, но пакети получиха и хора в неравностойно положение. Помощта беше предоставена на 7-ми септември от Районно Мюфтииство-Благоевград, в рамките на националната кампания на Община Кресна за възстановяване на щетите от пожара.  Мюфтийството дари и около 150 кг малотрайно телешко месо. Тъй като то трудно може да бъде разпределено, местните жители решиха да направят курбан за здраве. Курбанът ще бъде на 23 септември в махала Миланчевци. 

 • 10 години ТВ Dартс
 • Регнум
 • Агромах
 • Unavita
 • Реклама
 • Мюзик бокс
 • 24 кадъра
 • Натура
 • Темпо
 • Код бъдеще
 • Пътешественик
 • На чаша вино
Previous Next
 • image
 • Пирин голф
Cloudy

27°C

Cloudy
Wednesday 16°C / 30°C Partly cloudy
Thursday 14°C / 28°C Partly cloudy