ТВ DАРТС

Полицията разби нарколаборатория в Кресна

Служители на ОДМВР-Благоевград и РУ-Сандански откриха лаборатория за отглеждане на канабис. При проведената акция в къща в гр. Кресна е установена стая на приземен етаж, пригодена и работеща като лаборатория за отглеждане на канабис. Стаята е била оборудвана с въздуховоди, лампи и трансформатори. Намерени са 41 тревисти растения, засадени в саксии, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Открити са също така торове и земеделски инвентар за отглеждането на растенията. В къщата е намерена и иззета и около суха, тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия е задържан мъж от гр. Кресна, като по случая е образувано досъдебно производство… Междувременно при специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества тази сутрин в землище на с. Левуново, общ.Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански, е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 50-годишен мъж от Бургас. В хода на проверката на автомобила, от полицейските служители, са намерени и иззети две чанти с пакети, опаковани със стреч фолио, съдържащи суха, зелена, тревиста маса. След направен полеви тест тревистата маса е реагирала положително на канабис с общо тегло около 11,050 кг. Водачът на автомобила е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

Традиционно почистване на парк "Пирин" организирано от Екологично сдружение "За земята"

Традиционното почистване във високопланински защитени територии, организирано от Екологично сдружение "За Земята", започва на 25 август (събота) в Национален парк Пирин. Организаторите и доброволците се събират на хижа Яне Сандански над град Сандански, където стартира акцията. След това се насочват към хижа Синаница, заслон Спано поле и финишират на хижа Вихрен над Банско на 2 септември. За Почистването са се записали близо 100 човека от цялата страна. Доброволците са на възраст между 15 и 55 години.
Тази година кампанията отбелязва 20-тата си годишнина. Юбилеят ще бъде отпразнуван по време на Чистенето с всички участници. Това е една от най-старите природозащитни масови инициативи в България, която е привлякла, вдъхновила и мотивирала хиляди доброволци.

26-то издание на международният фестивал "Пирин Фолк" Сандански

Тази година ще се проведе 26-тото издание на международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк“ Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – „Детски Пирин Фолк“.

На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от всички краища на България, както и едно дете от Македония, ще мерят сили в изпълнителското изкуство на живо на песен от македонска фолклорна област. Специални гости с рецитал ще са три поколения певци Гоцеви, фолклорната икона Гуна Иванова и др.
На 25 август ще се проведат двата конкурса: за авторска македонска песен и за изпълнителско изкуство. Сред участниците са както изпълнители с над 20 години на сцена, така и скоро започнали професионалната си кариера певци. Специален гост с рецитал ще е македонската звезда Наум Петрески.
На 26 август ще се състои Галавечерта с награждаване на победителите. Специален гост - Вили Рай.

И тази година мотото на фестивала е „Магията на традициите“ а основната цел е завръщане към изконното, традиционно македонско звучене и визия на Пирин Фолк.

 • Unavita
 • 10 години ТВ Dартс
 • Реклама
 • Регнум
 • Агромах
 • Мюзик бокс
 • Пътешественик
 • На чаша вино
 • Код бъдеще
 • Натура
 • Темпо
 • 24 кадъра
Previous Next
 • Пирин голф
 • image
Clear

0°C

Clear
Monday 0°C / 6°C Mostly cloudy
Tuesday -2°C / 3°C Partly cloudy