ТВ DАРТС

В Сандански организират кампания за намаляване популацията на бездомни животни

Втората кампания за кастрация на бездомни кучета и котки в гр. Сандански ще стартира от 12.02.2019 г. до 16.02.2019 г. включително.

Кампанията ще се осъществи благодарение на немска неправителствена организация и Любка Митова, заедно със съдействието на Община Сандански.

Кастрациите ще се извършват от високо квалифициран гост – ветеринарен лекар, практикуващ в Германия. Кампанията е отворена за хора в силно затруднено положение и за възрастни хора, които биха искали да направят добро за своите осиновени любимци.

Основната цел на акцията е предотвратяване на нежелана бременност и последващо изоставяне на кученца и котенца на улицата.

Кампанията се финансира изцяло от дарения! И по тази причина е насочена единствено към животни, които освен по време на такъв тип кампании, не биха били кастрирани.

Всеки, който има възможност, може да помогне за хващането на бездомни животни.

Фондация "Димитър Талев" - Сандански набира средства в името на кауза

Фондация "Димитър Талев"-Сандански стартира следващия месец кампания за набиране на средства за закупуването на родната къща на автора на „Железният светилник” в македонския град Прилеп. Къщата, в която на 1 септември 1898 г. е роден големият ни писател, е най-старата в Прилеп.

На 9 януари, в курортния град се проведе среща със собственичката на сградата – Снежана Аческа по повод закупуването на къщата от българското общество и беше определена цена на имота. Купуването на къщата ще даде възможност страната ни да има културно-исторически паметник в центъра на град Прилеп. 

Набирането на средства ще става по банков път и чрез провеждането на различни събития с благородната кауза България да придобие родната къща на писателя. Първата проява ще е през февруари в Сандански, в нея ще участват ученици от училища в Пиринския край, чийто патрон е Димитър Талев.

 

Обиск в Сандански! Криминалистите откриха дрога и оръжие

От полицейски служители на РУ-Сандански, на 19.01.2019г. в гр.Сандански, е извършена проверка на жилище, обитавано от С.Д./24г./ от гр.Сандански. В хода на проверката е намерена и иззета около 7,8 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В качеството си на обвиняем е привлечен Б.П./29г./ от гр.Сандански. На 19.01.2019г., в жилище в гр.Сандански, същият е държал около 0,33 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис.

Около 13:45 часа на 19.01.2019г. в гр.Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански, е извършена проверка на апартамент, обитаван от В.П./24г./ от гр.Сандански, при която са намерени и иззети около 4 бр. боеприпаси за късоцевно оръжие, за които не са предоставени необходимите документи за притежание и съхранение. В.П. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 • Регнум
 • Unavita
 • Реклама
 • 24 кадъра
 • На чаша вино
 • Пътешественик
 • Мюзик бокс
 • Код бъдеще
 • Натура
 • Темпо
Previous Next
 • Пирин голф
 • image