ТВ DАРТС

Прокуратурата разследва жестокост към котка

Разследват случай на особена жестокост към котка в Разложко, съобщиха от прокуратурата. Инцидентът е станал на 29 март в разложкото село Годлево. Тогава мъж е причинил смъртта на домашна котка.

На 8 април е получен сигнал в Районна прокуратура и с разпореждане на прокурор е възложено извършването на проверка по случая.

На 10 април е установен извършителят, който е задържан за срок от 24 часа. Същият ден, след приключване на проверката, материалите по преписката са докладвани и е образувано досъдебно производство.

В социалните мрежи бе разпространен и видеоклип с проявеното насилие спрямо котката, което предизвика недоволството на граждани. Към настоящия момент действията по разследването продължават.

След образуване на производството в Районна прокуратура са получени над 43 жалби от различни граждани, касаещи същият случай.

На 14.04.2019 г., в 9:01 ч., в социалната мрежа Facebook беше споделен видеоклип, на който се вижда как Петър Гешев от с. Годлево умишлено и съзнателно проявява особена жестокост към котка, като й отрязва единия крак с брадва.

Свидетели, писали под публикацията разказват, че това се е случило една седмица, преди публикацията на видетото, и че котката е намерена 4 дена по-късно от местния ветеринар, но той не успял да я спаси и животното е умряло.
Видеото първоначално е качено от Петър Гешев, в група, в която членуват много деца, след което е забелязано и разпространено от възмутрени граждани.

Вероятно е осъществен фактическият състав на престъпление по чл. 325б ал. 1 и ал. 2, т.3 от действащия Наказателен кодекс на Република България:

На основание чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт и чл. 58 от Закона за МВР във връзка с чл. 6, т. 2 от същия закон, прокуратурата да разпореди извършването на проверка по случая.

Отваря се извънреден кабинет за ваксиниране в Разлог

 Министерството на здравеопазването предприема мерки, с които да предотврати увеличаването на разпространението на морбили сред населението. Във връзка с това на 22.02.2019г. в гр.Разлог в мобилен кабинет ще се извършат имунизации срещу морбили, паротит и рубеола на лица от 13 месечна възраст до 18 години с установени пропуски в имунизационната схема. Имунизациите ще извършат четирима общопрактикуващи лекари, съвместно с епидемиолог от РЗИ-Благоевград.

Продължава епидемиологичното проучване. Продължава и издирването на контактните лица на хоспитализираните деца и уточняване на имунния им статус. До момента издирените контакти са 259лица. Ваксинирани са 106 контакти лица и лица с пропуски в имунизацията срещу морбили.

Община Разлог апелира за повишено внимание при преминаване на определени улици

Община Разлог уведомява населението, че поради ниските температури, обилния снеговалеж и преминаването на тежкотоварни автомобили улиците "Христо Ботев", "Опълченска", "Стара планина", "Изворите", "Тодор Александров" и "Кирил и Методий" са в лошо състояние. 
Общината апелира за разбиране и повишено внимание. Веднага щом атмосферните условия позволят, се предвижда цялостен ремонт и рехабилитация на съответните улици.

 • Unavita
 • Реклама
 • Регнум
 • 24 кадъра
 • Код бъдеще
 • Мюзик бокс
 • Натура
 • На чаша вино
 • Темпо
 • Пътешественик
Previous Next
 • image
 • Пирин голф