ТВ DАРТС

С медали и купа се завърна Ски клуб „Разлог“ от ученически шампионат в Пампорово

 

28167973_1737188296301921_5768495836275231560_n.jpgОбщо десет медала и купа за второ място отборно класиране спечели Ски клуб „Разлог“ на VIII-я национален ученически шампионат по ски–алпийски дисциплини,  който се проведе в Пампорово. В него взеха участие 125 деца от цялата страна. Първо място и златен медал сред момичетата под 16 години спечели Десислава Сланчева, трета се нареди Анита Иванова в същата категория. Георги Стойчев спечели трето място сред момчетата до 14 години. Призьори от СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" са още Петя Иванова–трета в категорията до 12 години, Кристиан Андреев–четвърти сред момчетата до 12 години, и Мария Бонкова–шеста сред момичетата до 10 години. По брой медали, спечелени от шампионата, училището се нареди на второ място. Четвъртокласничките Яна Стойчева и Йоана Вълканова от ОУ „Никола Парапунов“ взеха медалите за второ и шесто място. От същото училище медал спечели и Джесика Коуел–Филипс за четвърто място в категорията до 10 години. Най-малкият участник от Разлог–Симеон Дамянов от НУ „Св.св. Кирил и Методий“ грабна медал за своето четвърто място сред момчетата до 8 години. Треньорът на представителите на Ски клуб „Разлог“ Йордан Кърпачев, сподели, че се гордее с всички 21 участници от Разлог в шампионата и им пожелава здраве и още много успехи. 

 

 

Услугата „Топъл обяд“ в община Разлог увеличи капацитета си от началото на годината

От 120 на 150 места се увеличава капацитетът на услугата „Осигуряване на топъл обяд в община Разлог“ от началото на тази година. Това става факт, след като Община Разлог подписа  Допълнително споразумение към договор по дейност за Осигуряване на топъл обяд.  по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.  Потребителите, които ползват услугата, са одобрени от Дирекция „Социално подпомагане”, гр. Разлог и получават ежедневно храна. 

 Желаещите да ползват услугата могат да подават заявления по образец в ОП „Домашен социален патронаж”, гр. Разлог, като за повече информация могат да позвънят на тел. 0895 494999. Допустими са лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, лица и семейства с минимални пенсии-за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, с наследствени пенсии и с пенсии, несвързани с трудова дейност.

 

207 са родените бебета в община Разлог за 2017 година

50 бебета повече са родени в Родилното отделение в град Разлог през 2017 година. Ръстът на ражданията в Разложката болница дават преднина на здравното заведение пред градове като Дупница, Сандански, Петрич и други. Общият брой проплакали в ръцете на екипа на акушер-гинеколозите от Разлог е 359.

За 2017 година в община Разлог са се родили 207 бебета. Всички родители на новородените получиха поздравителни картички от кмета на Община Разлог инж. Красимир  Герчев. 

Първото бебе на 2018 година е Петър Ивайлов Добрев, роден на 2 януари. Негови родители са Кристина Георгиева Чолакова и Ивайло Петров Добрев. Последното бебе за 2017 година се казва Спасиана, родена на 28 декември, с родители Гергана Атанасова Татарска и Петър Спасов Татарски.

Д-р Радка Божикова-началник на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ-Разлог благодари на всички служители в отделението за големия професионализъм, вярата в доброто и успеха, както и за всеотдайността и жертвоготовността им. „Пожелавам на тях и семействата им крепко здраве, много щастие и още много успехи и много бебета. На родителите пожелавам здраве, отдаденост и топлина, а децата нека растат щастливи, да имат безгрижно детство и успешен живот“.

На 21 януари по традиция в Разлог се отбелязва Бабинден, а празникът неизменно е свързан с уникалното и неповторимо Бабино хоро. Пъстротата и живописната гледка от красивите носии, с които са облечени бабите и бебетата неминуемо оставят следи в съзнанието на всеки, докоснал се до тази феерия, пълнеща очите и сърцата с много топлина, красота, сила и вяра в бъдещето. От 14.00 часа в Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“ ще се проведе традиционното тържество за Бабинден, а от 14.30 часа на Централния площад започва кулминацията на празника-забележителното Бабино хоро.

 • 10 години ТВ Dартс
 • Unavita
 • Агромах
 • Регнум
 • Реклама
 • Пътешественик
 • 24 кадъра
 • На чаша вино
 • Темпо
 • Код бъдеще
 • Мюзик бокс
 • Натура
Previous Next
 • image
 • Пирин голф
Cloudy

5°C

Cloudy
Friday 3°C / 9°C Cloudy
Saturday 2°C / 8°C Scattered showers