ТВ DАРТС

Огромно яйце с фолклорни мотиви в Разлог

---.JPGДеца от Разлог изрисуваха огромното яйце с фолклорни мотиви, символизиращи православната вяра, природният феномен „Събиците“ в Пирин планина, зелената гора, местните жители, облечени в красивите разложки носии, шарените ръчно изтъкани черги, шевици, каменните фундаменти. Яйцето е поставено пред сградата на Общинска администрация-Разлог. По традиция всяка година деца от града изрисуват огромното яйце с различни рисунки и на различна тематика. Пред Община Разлог е позиционирана и изложба на великденски яйца, изработени от читалищата в общината, Дневен център за стари хора-Разлог, Исторически музей-Разлог, ДГ „Ален мак“, жители от града, както и сладки от библиотекаря Мария Караджова. Община Разлог пожелава на жителите и гостите на града светли великденски празници, здраве и благополучие!

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев се срещна с животновъдите от Разлог

Той запозна фермерите с наредбата на Община Разлог за реда за охрана и опазване на полските имоти и селскостопанската продукция. На срещата бе разискана и заповедта, относно забраната за приемане на животни за пашуване или домуване от други населени места, извън територията на общината. Обсъден бе и въпросът за свободното пускане на животни на Републиканската и Общинската пътни мрежи, което предизвиква ПТП-та и отстраняването на проблема. 

На срещата присъстваха общински служители от отдел „Екология, чистота и земеделие“, както и общинския ветеринарен лекар д-р Снежина Грънчарова  и заместник-директорите на ТП „Държавно горско стопанство“, гр. Разлог-инж. Йордан Бангеев и ТП „Държавно горско стопанство“, с. Елешница“-инж. Васил Адамичин. Специалистите взеха отношение, относно идентификацията на животните и задълженията на животновъдите, съгласно Закона за ветеринарно-медицинската дейност. 

Инж. Красимир Герчев подчерта, че ще бъдат прекратявани договори за предоставяне на общински пасища и мери, в случай че бъдат констатирани нарушения от страна на животновъдите и ще бъдат налагани глоби. 

 

Община Разлог ще ремонтира сградата на кметството в с.Баня

as.jpgОбщина Разлог ще започне ремонт на сградата на кметството в с. Баня. Възможността за ремонтиране на сградата е след спечелен проект на Община Разлог по проект „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика, мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места“. Сградата на кметството в с. Баня се нуждае спешно и неотложно от ремонт на покрива-демонтаж и монтаж на керемиди, частична подмяна на дървена конструкция, подмяна на старата дограма, нова мазилка по цялата фасада на сградата, мазилка на комини, подмяна на водосточните тръби и улуци. При обилни снеговалежи и дъждове в сградата е имало течове, което води да частично разрушение на мазилката и материалната база като цяло. За предотвратяването на нови течове ще бъдат подменени улуците и водосточните тръби. Също такаще бъдат изградени мълниезащитна и заземителна инсталации, с цел обезопасяване на сградата. Общият бюджет за проектното предложение е 97 137 лв., като финансирането по проекта от социалното министерство е 43 712 лева, а съфинансирането от Община Разлог е 53 425 лева. „Ремонтът на сградата на кметството в с. Баня ще се осъществи след като с положените усилия на служителите от Общинска администрация-Разлог бе спечелен проектът по „Красива България“-каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев. „Реновирането на сградата е част от поетите ангажименти към жителите на с. Баня и съм щастлив, че благодарение на екипа, работещ по проекта, ще имаме тази възможност“-сподели още той. Община Разлог е подготвила и кандидатства по проекти и за ремонт на улици в населеното място. В кампания 2018 на Проект "Красива България" при Министерство на труда и социалната политика са одобрени общо 36 проектни предложения от цялата страна за финансиране и реализация.

 • Unavita
 • 10 години ТВ Dартс
 • Реклама
 • Агромах
 • Регнум
 • Код бъдеще
 • Пътешественик
 • Натура
 • Мюзик бокс
 • Темпо
 • 24 кадъра
 • На чаша вино
Previous Next
 • Пирин голф
 • image
Partly cloudy

25°C

Partly cloudy
Wednesday 10°C / 26°C Partly cloudy
Thursday 8°C / 24°C Scattered thunderstorms