ТВ DАРТС

Кметът на Банско на официално посещение в Бурса

f-1-800x445.jpgКметът на община Банско, Георги Икономов, бе на официално посещение в община Нюлюфер, Бурса, през изминалата седмица. Той бе придружен от общинския съветник и председател на една от местните туристически организации – Малин Бистрин. Поводът за срещата бе провежданата годишна среща на изселниците от Ардино. С посещението си Икономов върна официалната визита, която кмета на Нюлюфер направи през 2015 г. в българския курорт.

Икономов се срещна с г-н Бозбей и неговия екип, като се запозна отблизо с работата в турската община. 

„В Бурса се намира голяма българска диаспора, която вече е пуснала своите корени в местната общност. Освен с кмета и неговият екип, ние участвахме в поредица от срещи с местни организации, сред които Сдружение „Ардинци” и „Румелисиат” – сдружение на румелийците – изселници в Турция от Балканските страни. Срещите ни дадоха възможност да се запознаем с местни представители на бизнеса, с които при следващи контакти да начертаем възможности за сътрудничество в областта на бизнеса и инвестициите. Първите стъпки са направени – Банско е разпознаваемо име в Бурса и предпочитана туристическа дестинация. Ще се стремим да надграждаме създадените отношения” коментира Икономов визитата.

 

Банско със свой щанд на международно изложение в Тел Авив

IMG_1613.JPGОбщина Банско присъства отново със свой щанд на международното изложение IMTM 2018 в Тел Авив, Израел, което се проведе през февруари 2018 г. Туристическото събитие е сред водещите по значение международни борси в региона,като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя изложители, професионални посетители и крайни потребители. Основен фокус в него бе зимният и летният туризъм, които са сред най-търсените продукти от туристите в региона. Професионалистите и любителите, които посетиха форума, се запознаха и с културно-познавателните турове и пътувания с цел развлечения, които Банско предлага. Голям интерес за израелските туристи представляват летните активности, с предпочитания към планинските маршрути, които Национален парк Пирин предлага. Банско е позната и предпочитана дестинация, като ръста им спрямо 2016 г. е 27%, а над 60 хиляди са нощувките реализирани през 2017 година. Най-голямата българска туристическа борса - ВАКАНЦИЯ / СПА ЕКСПО, нямаше как да не бъде включена в презентационната програма на най-добрата зимна дестинация на Балканите. В сезоните извън зимния Банско предлага богати възможности за природен, алтернативен и конгресен туризъм през пролетта и есента. За летния сезон Банско бе представен като топ-фестивална дестинация. Акцентът за лятото беше поставен върху богатата фестивална програма и вълнуващите прохладни вечери под Тодорка. За удоволствие на посетителите, представянето на Банско бе съпроводено с фолклорни изпълнения с дегустация на пенливо вино и ароматни мезета от региона.

Все още лавинната опасност в планините е висока

Продължава да бъде висока лавинната опасност в Пирин планина. Скиорите и сноубордистите не трябва да излизат в необозначени зони, защото това може да доведе до тежки последици и инциденти. Туристите тръгнали на преходи в планината трябва да са много добре екипирани, с подходящи обувки за сняг и със заредени телефони. Само за седмица в Пирин двама души загубиха живота си. 25-годишна алпинистка загина, след като падна в пропаст и бе затрупана от лавина. Ден по-късно на писта Кулиното почина мъж. Предполага се, че става дума за инфаркт.

 • Unavita
 • 10 години ТВ Dартс
 • Реклама
 • Регнум
 • Агромах
 • Код бъдеще
 • Пътешественик
 • На чаша вино
 • Мюзик бокс
 • Темпо
 • 24 кадъра
 • Натура
Previous Next
 • image
 • Пирин голф
Cloudy

5°C

Cloudy
Friday 3°C / 9°C Cloudy
Saturday 2°C / 8°C Scattered showers