ТВ DАРТС

Полицията в Благоевград засилва контрола по главен път Е – 79 в посока Благоевград – ГКПП Кулата и път ІІ- 19 в отсечката пътен възел – Симитли – Банско – Г. Делчев.

Във връзка с настоящите празници и почивни дни, от полицейски служители на ОДМВР Благоевград Полицейски патрули ще бъдат разположени на входно-изходните артерии, както следва:  На ПП-1 Е-79 КПП Бело поле, пътен възел Симитли,  гр. Кресна, гр. Сандански, на път ІІ-19 с. Градево, бенз. „Шел“  в района на гр. Разлог, входа на гр. Банско и входа на гр. Г. Делчев , а също и в уязвимите пътни участъци. Контролът на пътното движение в Кресненско дефиле ще се осъществява от екип на „Пътна полиция“, като ще се следи за опасно и рисково поведение на участници в пътното движение. При установено нарушение моторните превозни средства ще бъдат извеждани на безопасно място от потока от автомобили и водачите санкционирани на място. Автопатрулите ще имат за цел подпомагане и регулиране на движението при задръствания, както и осъществяване на демонстративен и превантивен контрол към участниците в движението. Ще се активизира контролът по спазване на скоростния режим  и ползването на обезопасителни колани и детски столчета в автомобилите, както и обезопасителни каски за мотоциклетистите. Ще бъде въведена временна организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа на МПС-та, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 т. , вкл. състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, в първия предпразничен от 16:00 часа до 20:00 часа на 25.04.2019г. и последния почивен ден от 16400 часа до 20:00 часа на 29.04.2019 година.

Днес е Велика сряда

Днес е Велика сряда

На Велика сряда е Тайната вечеря на Божия син с Апостолите, по време на която Иисус им казва, че един от тях ще го предаде. В деня на Светата и Велика сряда, Юда отишъл при юдейските първенци и уговорил предателството на Христос за тридесет сребърника. Припомня се за ценното миро, пролято върху главата на Христос от разкаяла се грешница. Успяла да влезе в дома, дето бил Христос, жената, носеща алабастърен съд с драгоценно миро, искала да засвидетелства почитта си. В бързината, да не й се пречи на доброто намерение, тя счупила съда, по-лесно да се разлее мирото. Това не се одобрило и някои от апостолите възроптали под предлог, че по-добре би било мирото да се продаде и парите да се раздадат на бедните. А Христос казал да не я смущават, защото за това й усърдие ще се разгласи по цял свят. Тогава Юда отишъл при юдейските първенци и уговорил предателството на Христос за тридесет сребърника. От този ден коленопреклоненията на молитвата не престават.

Дирекция „Национален парк Пирин“ предупреждава за опасност от падане на лавини във високите части на планината

Във връзка с променящите се метеорологични условия и падналата нова снежна покривка, която надвишава 20 см се наблюдава падане на спонтанни лавини от мокър сняг по туристически маршрут №III /жълта маркировка/ в частта от х. „Бъндерица“ до х. „Вихрен“, от източните склонове на вр. „Вихрен“ и западните склонове на вр. „Тодорка“, в долината на р. „Демяница“ и Поповоезерния циркус. Предизвикване на лавина е възможно и при допълнително натоварване от движението на туристи. Възможно е падане на средни или големи спонтанни лавини в посочените участъци. Условията са опасни, както за туристите, така и за любителите на преходи със снегоходки и ски. Дирекция „Национален парк Пирин“ призовава в планината да се ходи с повишено внимание и добра екипировка и да се следи прогнозата на времето.

 • Unavita
 • Регнум
 • Реклама
 • Натура
 • 24 кадъра
 • Код бъдеще
 • Темпо
 • На чаша вино
 • Мюзик бокс
 • Пътешественик
Previous Next
 • image
 • Пирин голф