ТВ DАРТС

След затоплянето- зимата се връща

За известно време ще позабравим за хубавите пролетни температури – иде студ.

Днес ще бъде с около 5 градуса по-хладно. Ще бъде слънчево. Градусите варират между -7 и 9 за цялата страна. В сутрешните часове ще има малко повече облаци в Източна България, а следобед в Северна. Но тази облачност няма да донесе валежи.

Планините са подходящи за любители на зимните спортове. Няма да има вятър, който да пречи. През следващите дни зимата ще се завърне с пълна сила. Петък и събота се очакват валежи, които може да преминат в сняг. Неделя не се очакват превалявания, но температурите ще бъдат отрицателни.

Освен валежи и застудяване, ще имаме и силни пориви на вятъра. Уикендът няма да започне приятно от климатична гледна точка, отбеляза той.

ЕК вдига глобите срещу България

България ще плаща по-високи глоби за неспазване на европейското законодателство, след като Европейската комисия смени начина на изчисляването им. Комисията може да предлага финансови санкции на Съда на ЕС, ако държава не прилага европейското законодателство.

Глобите са последния етап от наказателните процедури, които се състоят от две предупреждения и иск пред европейския съд. Ако магистратите отсъдят в полза на Брюксел, комисията предлага размера на финансовото наказание, което постановява съдът.

При изчисляването се вземат предвид три фактора - тежестта и продължителността на нарушението, размерът на икономиката и тежестта на съответната държава в европейските институции.

Сега Еврокомисията променя последната компонента от формулата, като вместо тежестта на страната при вземането на решенията в Съвета на ЕС, ще мери като институционална тежест броят на евродепутатите й. България има тежест от 10 гласа при вземането на решения в Съвета, които се равняват на 1,44% от общата сума на гласовете.  В Европарламента обаче, тежестта й е 2,26 процента от 751-членния състав на парламента и ще нарастне до 2,41% след излизането на Великобритания.

Битов скандал в Пиринско завърши с мъж, транспортиран в "Пирогов"

Битов скандал завърши с пострадал, който се е разминал с фаталния край. Вчера в 18,30 ч. е подаден сигнал до 112 за ранен мъж. Пристигналият екип в село Селище, Благоевградско, намира 61-гоишен мъж с рани по главата, причинени от удари. Оказало се, че нараняванията са му нанесени от 38-годишния М.М., с когото пострадалия е влязъл в противоречие. Скандалът прераснал в посегателство от страна на младия човек. М.М. е арестуван за 24 часа. Няма данни дали мъжете са употребили алкохол преди инцидента. По информация на МВР пострадалият е без опасност за живота. Тепърва ще се установяват причините за агресията от страна на 38- годишния мъж. На още един сигнал за саморазправа са се отзовали полицаите. 46-годишен мъж от с. Градево е сигнализирал вчера, че на Трифон Зарезан бил бит посред бял ден от непознати пред магазин. Мъжът е с лека контузия на десния крак. Започнато е разследване.

 • Реклама
 • Unavita
 • Регнум
 • 24 кадъра
 • Пътешественик
 • Мюзик бокс
 • Темпо
 • На чаша вино
 • Код бъдеще
 • Натура
Previous Next
 • image
 • Пирин голф