ТВ DАРТС

20 000 публика и световни звезди на "Francofolies. Благоевград" 2018

20 000 хиляди души посетиха парк „Македония“, за да чуят и видят любимите си изпълнители, гости на тазгодишното издание на фестивала “Francofolies. Благоевград“. Жители и гости на Благоевград станаха свидетели на единствения по рода си мащабен концерт на Балканите. 

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов се качи на сцената, за да поздрави всички, които посетиха фестивала. "За четвърта поредна година Благоевград става столица на френската музика на Балканите. Благодаря на всички, които помогнаха това да се случи, благодаря и на Вас, многобройната публика" , каза в приветствието си кметът Камбитов. Той благодари на Президента на "Francofolies" за указаното доверие,приятелството и партньорството.

Заедно с кмета д-р Камбитов, на сцената беше и президентът на фестивала, Жерар Пон, който беше и официален гост на събитието. "Благодарение на " Francofolies. Благоевград", само днес 9 страни пожелаха да се присъединят към семейството на фестивала", каза Жерар Пон.

И тази година дългоочакваното събитие донесе много изненади, топли емоции, шумно парти и забавление на всички присъстващи. Огромната публика пред голямата сцена, видя и чу световно известни звезди, които пристигнаха в България, специално за участието си във „Франкофоли“ 2018.

Със силно присъствие, на сцената на “Francofolies. Благоевград“ бе българското момче, което покори Франция през 2017 година. Във втората вечер на „Francofolies. Благоевград“ той покори и България, като поднесе незабравими моменти на своите почитатели. С брилянтно озвучаване, необикновен талант и страхотен глас младото момче влезе в сърцата на хиляди хора в парк „Македония“.

Финалът на тазгодишното издание на фестивала бе запазен за известния, обичан изпълнител Метр Гимс. Той изненада многобройната публика с общото си изпълнение с емблемата на Югозапада ансамбъл "Пирин" и накара публиката да се чувства фестивално. Пред събралите се хиляди зрители той показа, че владее перфектно езика на музиката и умее да общува чрез нея. Той представи своите парчета пред аудиторията и разчупи атмосферата с невероятен талант и стил.

Начало на втората вечер поставиха Les aniumax sauvages. Ексцентричните таланти от групата успяха да стоплят зрителите със своите изпълнения. Веднага след тях, на сцената излезе нашумялата в последните години румънска дива Инна, която бе посрещната с бурни аплодисменти. Нежната изпълнителка докосна публиката, като изпълни едни от най- популярните си парчета. Хиляди души пяха и танцуваха с румънката. 

През изминалите две издания на „Francofolies“ в България, Благоевград посрещна имена, познати на цял свят. Талантливи, знаменити личности посетиха изданията на фестивала, който бе възстановен след 25- годишно прекъсване. На сцената се качиха едни от най-разпознаваемите музиканти на съвременната музика. Имена като Патрисиа Каас, Заз, Джипси кингс, Нувел Ваг, Имани, Паров Стелар, рапарът Феф, Боб Синклер и много други са част от историята и името на Les Francofolies. От тази година в богатството на фестивала влизат и тазгодишните звезди-участници, а именно Dj Aslove и Dj Feder, ексцентричната Ройшин Мърфи, неповторимата Айо, Метр Гимс, момчето- чудо Венсант Винел, румънската изпълнителка Инна и бандата Les animaux sauvages. 

И това издание на “Francofolies. Blagoevgrad” бе незабравимо изживяване за всички присъстващи. Изданието на „Francofolies“ в Благоевград е под лиценза на най- големия световен фестивал за съвременна франкофонска музика Les Francofolies.

 

РЗИ с масови проверки за качеството на водата в басейните

Масови проверки за качеството на водата през летния сезон  в басейните  стартира  РЗИ-Благоевград.   Общо на територията на област Благоевград има вписани в регистъра на РЗИ-  268 плувни басейни, от които 121 са открити и 147 са закрити.

 Плувните басейни трябва да отговарят на изискванията на инструкция 34 за хигиената на спортните обекти и екипировка. Проверката се извършва съгласно утвърден от МЗ протокол, при който се проверява материално- техническата база  и съоръженията на басейна. Взимат се и проби вода от басейна, които се изследват по химични и микробиологични показатели.

До момента проверките са показали  завишено ниво на хлора във водата на няколко открити басейна. Подробните резултати от пробите излизат по-късно. От РЗИ заявиха,че при нарушения правят предписания, прави се повторна проверка и ако пак има нарушения, то се налагат глоби от 500 до 5000 лева.

Кюстендил: НЧ "Пробуда 1919 " от село Копиловци с най-висока награда на Празника на черешата

НЧ Пробуда 1919 от село Копиловци спечели първа награда в конкурса за най- красив щанд на Празника на черешата в Кюстендил. Второ място за НЧ Христо Ботев 1948 от село Пиперков чифлик и трето място за НЧ Съгласие 2007 от село Жабокрът.

Най- едрите череши бяха на масите на НЧ Пробуда 1928 в село Жабокрът и НЧ Просвета 1920 в село Граница.

Председател на журито бе проф. д- р Димитър Домозетов, а членове- доц. д- р Екатерина Керемидарска, инж. технолог Луиза Базовичка, учителят по рисуване Детелина Тихолова и бизнесдамата Виолет Вьорлер.

 

Първа награда и златен печат за цялостно представяне заслужи НЧ Славчо Темкин 1911 от село Драговищица. Три читалища са с втора награда- НЧ Съгласие 2007 от село Жабокрът, НЧ Просвета 1920 от село Граница и НЧ Спасовица 2008 от село Николичевци. Трето място за НЧ Отец Паисий от село Багренци и НЧ Искра 1935 от село Нов чифлик.

 

 

 • Unavita
 • Реклама
 • 10 години ТВ Dартс
 • Регнум
 • Агромах
 • Код бъдеще
 • 24 кадъра
 • Натура
 • Темпо
 • Пътешественик
 • Мюзик бокс
 • На чаша вино
Previous Next
 • Пирин голф
 • image
Cloudy

12°C

Cloudy
Tuesday 14°C / 21°C Cloudy
Wednesday 13°C / 18°C Showers