В следващите няколко дни ще се изиграят последните двубои от Лига на нациите. Днешната програма от петия кръг предлага цели десет двубоя в три от девизиите.
В група 1 лидерът Дания ще гостува на Хърватия и при победа ще си гарантира първото място в крайното класиране. В другия мач Франция посреща Австрия в опит да се измъкне от дъното в подреждането.
В група 4 води Нидерландия. Довечера „лалетата“ ще гостуват на Полша и евентуална победа ще ги бетонира на първото място. Амбиции за първото място има и Белгия. „Червените дяволи“ ще са домакин на Уелс и трябва на всяка цена да спечелят, за да запазят интригата преди прекия двубои с Нидерландия в Амстердам след три дни.
В група 1 на Лига „С“ Турция е с пълен актив от 12 точки и голова разлика 14:0. Дори равенство в домакинството на Люксембург ще е достатъчно на състава да си гарантира първото място. В другата среща Литва излиза във Вилнюс срещу аутсайдера Фарьорски острови.
В група 1 на Лига „D“ без конкуренция до момента е Латвия. Латвийците са с пълен актив от 12 точки, а довечера ще приемат втория Молдова, който се нуждае от задължителна победа, за да запази крехки шансове за първото място.