В края на миналата седмица е възникнал инцидент между група жители на с. Таваличево, прераснал е в побой. Пострадал е 47-годишен мъж – настанен е в кюстендилската болница с порезна рана в областта на главата. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.
Вчера в РУ Кюстендил е образувано досъдебно производство за управление на МПС след употреба на алкохол и без СУМПС. Пътните полицаи са извършили проверката на л.а. „Ауди“ на пътя Кюстендил – с. Богослов, водачът – 45-годишен мъж от с. Богослов е бил без СУМПС и управлявал след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.47 промила. Задържан е с полицейска заповед, за случая е уведомен дежурен прокурор.
5 досъдебни производства са образувани в края на миналата седмица за повреждане на чужда собственост – в Кюстендил са счупени прозорци апартамент с твърд предмет; в Дупница са счупени задно панорамно стъкло на л.а. „Тойота“, счупено е стъкло на витрина на хранителен магазин, повреден е заключващ механизъм на офис, счупени са стъкла и фар на л.а. „Дачия“. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, уведомени са дежурни прокурори.
2 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица на територията на РУ Дупница. В района на Сапарева баня при сблъсък между 2 леки автомобила „Ауди“ е пострадал водачът на единия и спътничката му – той е със счупен палец на дясната ръка, тя – с избити 2 зъба. По случая е образувано доссъдебно производство в РУ Дупница, тестовете на водачите за употреба на алкохол са отрицателни, уведомен е дежурен прокурор.