Окръжен съд Благоевград измени мярката Домашен арест с парична гаранция на кмета на санданското село Джигурово Александър Мицев. Мицев беше задържан ден след 1-ви тур на президентските и парламентарни избори по сигнал за купуване на гласове за определена политическа партия.

Съдът в Благоевград след провело се заседание реши изменя мярката „Домашен арест“ с парична гаранция от 1000 лева на кмета на санданското село Джигурово Александър Мицев. Кметът Мицев беше арестуван ден след първия тур на президентските и парламентарни избори по сигнал за купуване на гласове за определена политическа партия. С оглед на чистото съдебно минало съдът реши, че няма вероятност обвиняемия в търговия с вот да се укрие и смени мярката. Адвокатът Иван Чолаков смята обвиненията за сляпо скроени и с ненадеждни свидетели:

Адвокат Иван Чолаков: И двете лица , на които се крепи така нареченото обвинение са с тежки интелектуални дефицити. Това най-малкото е задължавало органите на досъдебното производство да им се разясни правото да не отговарят на въпроси, с които лишават себе си в извършване на престъпление и двете лица го правят. + Много е бързано, трябвало е на всяка цена да има някой привлечен към наказателна отговорност.

Защитата на младия кмет изрази мнение, че Мицев е отговорен баща и кмет и няма как да изпълнява служебните си задължения от вкъщи.
Иван Чолаков: „Това е съществено нарушение на процесуалните правила, защото ограничава правото на защита и затова според нас тези доказателствени средства са негодни и съда не следва да ги ползва.“

Както и след ареста на кмета на община Сандански Атанас Стоянов така и сега Иван Чолаков определи, че
делото се води от полицията , а не от прокуратурата. /сн.тв дартс/