В хода на извършена, около 14:00 часа на 23.09.2021г. в гр. Благоевград, проверка на 33-годишна благоевградчанка, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е намерена и иззета около 1,72 грама марихуана. Жената е задържана със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образуван заявителски материал.

На 23.09.2021 г. около 14:40 часа на ул. „Панаирска ливада“ в гр. Гоце Делчев е станало ПТП, при което лек автомобил „Опел Корса“ с 68-годишен водач от с. Борово, поради неспазване на необходимата дистанция е блъснал лек автомобил „Мерцедес“, намалящ скоростта си и движещ се пред него, който от своя страна е блъснал лек автомобил „Хонда“. В резултат на инцидента са пострадали водачът на лекия автомобил „Опел Корса“, който е с натъртвания в областта на гръдния кош и 53-годишна пътничка в лекия автомобил „Мерцедес“, която е с контузия в областта на главата. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

Около 09:50 часа на ул. „Дунав“ в гр. Гоце Делчев, лек автомобил „Опел Астра“ с 68-годишен водач от Гоце Делчев, при наличие на пътен знак Б-1, не пропуска и блъска лек автомобил „Джип Гранд Чероки“. При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети. Проба с техническо средство е отчела наличие на 1,27 промила алкохол в издишания въздух на  водача на лекия автомобил „Опел Астра“.

От полицейски служители на РУ-Разлог, около 22:00 часа на 23.09.2021 г. в с. Краище, общ. Белица е спрян за проверка товарен автомобил „Газ“ с 38-годишен водач от с. Кузьово, общ. Белица. В хода на проверката е установено, че същият шофира с наличие на 1,26 промила алкохол в издишания въздух. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство.