Олимпиакос е изключително силен и опитен евробоец, който е традиционен участник в групите на Шампионската лига. Отборът е абсолютен хегемон в страната си с рекордните 46 шампионски титли. Очаква се около 10 хиляди зрители да подкрепят Олимпиакос от трибуните.

В предишния кръг на ШЛ отстрани Нефтчи Баку с две победи с по 1:0. Това са и единствените два официални мача за отбора от началото на сезона.

Треньорът на домакините Педро Мартинш вероятно ще заложи в този мач на Вацлик на вратата и пред него в защита триото Семедо, Папастатопулос и Ба. Мвила и Камара ще са двойката опорни халфове, а Лала и Реабчок ще действат като халф-бекове. Валбуена ще бъде в ролята на плеймейкър, а в атака ще действат Хасан и Ел Араби.

Валдас Дамбраускас пък се очаква да пусне на терена Кахлина под рамката и в защита Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. Сантана и Гонсалвеш ще си партнират като опорни халфове, а Каули ще е пред тях като плеймейкър. Десподов и Вандерсон ще бъдат на двете крила, а атаката ще води Сотириу.