През изминалото денонощие на територията на област Благоевград са станали следните престъпления:

От полицейски служители на РУ-Гоце Делчев, със заповед за задържане до 24 часа е задържан 33-годишен от гр. Гоце Делчев. Около 02:00 часа на 21.07.2021 г. в района на ул. „Славянка“ в гр. Гоце Делчев, същият е използвал физическа сила и е отнел чанта със сумата от около 200 евро от 53-годишен мъж от града. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

В хода на проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, на 21.07.2021 г. в местността Говедарска река, землище на с. Любовище, общ. Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански е открита нива със засадени около 60 бр. тревисти растения. След направен полеви тест, същите са реагирали положително на канабис с общо тегло около 53 килограма. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21.07.2021 г. около 18:20 часа на път II-19 между гр. Разлог и гр. Симитли е станало ПТП, при което лек автомобил „Волво“ с 34-годишна водачка от гр. Благоевград е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в лек автомобил „Ауди“ с 47-годишен водач от гр. Разлог. При инцидента са пострадали: водачката на лекия автомобил „Волво“, която е с фрактура на две ребра и комоцио, момиченце на 3 години, пътуващо в автомобила, което е с фрактура на носни костици и водачът на лекия автомобил „Ауди“, който е с фрактури на три ребра и стъпалото.

Около 20:55 часа на 21.07.2021 г. на ул. „Джебре“ в гр. Якоруда е станало ПТП, с материални щети, при което 44-годишен водач от града, управлявайки лек автомобил „Нисан Терано“ с наличие на 3,28 промила алкохол в издишания въздух е блъснал паркиран лек автомобил „Great Wall Hover“. При инцидента няма пострадали хора. 44-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство.