Слаб интерес към ваксинирането в „зелените коридори“ в Благоевград през празничните дни. Всеки ден от 9 до 13 часа, с изключение на 2 май, имунизационният кабинет в РЗИ Благоевград работи, а от 9 до 12 часа в онкоболницата „Св.Мина“ в областния център. В кабинета разполагат с трите вида ваксини, BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca.
Д-р Павлин Янкулски РЗИ Благоевград: „Според мен това, че една от препоръките казваме да не се пие алкохол тази вечер хората им е много важно да си пият алкохол, а не да се ваксинират. Мисля, че хората нямат доверие като цяло достатъчно много …. страх има в хората.“

От дежурния кабинет ни увериха, че ако има желаещи за ваксина той ще продължи да работи и след 13 часа. А малкото решили да се ваксинират предпочитат файзер, тъй като една доза е за шест човека, налага се екипът, който ваксинира да издирва хората по телефона, за да може да събъре шест души. Сред малкото ваксиниращи бе и Елена, която живее в София, но предпочете да се ваксинира в родния град.

Елена Тюфекчиева : „Мисля, че ще стане по-бързо, няма опашка, ще пътувам към София и там опашките са много по-големи, струва ми се, че е по-удобно. Предполагам, че няма опашка , защото са почивни дни и хората в момента се забавляват и почиват някъде.“

В страната над 12 000 души се ваксинираха за денонощие от отварянето на зелените коридори.И през днешния празничен ден центровете за ваксинация работят. А от РЗИ Благоевград се надяват бройката на ваксиниращите да се увеличи в началото на активния летен сезон, когато започват пътуванията до Гърция за море. Припомняме, че едно от условията за влизане в Гърция е сертификат за ваксинация за коронавирус COVID-19, доказващ, че ваксинацията е направена най-малко 14 дни преди това. Сертификатът трябва да е на английски език, да е издаден от публичен орган и да съдържа информация за вида и броя на дозите на ваксината.