Състоянието на Левски е тежко. Това е известно на всички. През изминалата седмица обаче феновете на отбора с трепет очакваха изявлението на собственика Наско Сираков, в което той да разкрие повече подробности около клуба. Надеждите на всички бяха, че мажоритарният собственик ще гостува в някое предаване, където да му бъдат зададени адекватни въпроси или ще даде интервю за клубната телевизия.

Вместо това в навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, Сираков реши да направи обръщение към левскарите. Той обяви, че лицензът на клуба е застрашен. Хвърли и бомба – бил в заключителни преговори с „мощен инвеститор, който е готов да вложи колкото е необходимо за направата на нов стадион, за изграждането на силен отбор и ДЮШ, и погасяване на дълговете“. Тази новина хвърли в екстаз голяма част от „синята“ общност. Мнозина видяха край на мъките за Левски. Малко от тях обаче обърнаха внимание на друга част от думите на собственика – „ще искам Вашето съгласие, одобрение и подкрепа, за да сложа подписа си на финализиран договор“.

Наско Сираков: Лицензът на Левски е застрашен, но водим заключителни разговори с мощен инвеститор
Наско Сираков: Лицензът на Левски е застрашен, но водим заключителни разговори с мощен инвеститор

„Големият проблем са натрупаните стари задължения“

В навечерието на Великден Наско Сираков ни даде повод отново да се сетим за фарисеите и за това в какво ги критикува Исус. Вълка се опитва да вменява отговорност на феновете за евентуален договор или отказ от такъв с потенциалния „мощен инвеститор“. А той печели и в двата случая! Ако въпросните хора са мошеници и плановете им претърпят пълен провал, то феновете са дали съгласието си. Ако привържениците откажат, Сираков би могъл да обяви – намерих ви инвеститор, вие не го искахте. Доста хитро, нали?

Далеч сме от това да определяме дали на хората на Благой Георгиев им е „чиста работата“ или не… Само ще напомним, че същите тези бяха отхвърлени от северномакедонския гранд Вардар. Клубът, който е пред изпадане този сезон, прецени, че въпросните инвеститори, водени от бившия национал, няма с какво да са от полза на отбора от Скопи