Допинг ченгета ще „душат“ в Разград на дербито Лудогорец – ЦСКА утре.

По двама футболисти на орлите и червените ще бъдат подложени на проверка за забранени стимуланти след двубоя на „Хювефарма Арена“.

По правилник само отборът домакин може да поиска допинг контрол за конкретен мач, но съществува и опцията от Националния антидопингов център да посетят дадена среща по свое усмотрение.

Очаква се от контролиращия орган да изпратят свои представители в Разград предвид големия залог и обществения интерес към дербито.

Те трябва да вземат проби от общо четирима играчи, пише „Тема спорт“ и посочва, че наставникът на „червените“ Бруно Акрапович заяви, че Лудогорец не го притеснява, а на „Армията“ пристигна Мено Кох.

За защитника ЦСКА ще плати 500 000 евро на белгийския Юпен, а привличането му показва намеренията на собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.

Това е най-големият извод, който може да се направи от трансфера на нидерландския защитник.

Първо – армейците вадят доста солидна трансферна сума за правата на играча.

Второ – той подписва договор за цели 3.5 сезона. Такъв дългосрочен контракт говори за едно – дългосрочни са и плановете на босовете.

През миналата седмица на „Армията“ имаше трус, след като бизнесмените обявиха намерение да преустановят дейността си в клуба. Заговори се дори за прехвърлянето на мажоритарния пакет с акции.

До момента обаче не се е чуло за сериозни намерения дяловете да бъдат джиросани на някого, който да поеме издръжката на ЦСКА.

В момента в клуба всичко е спокойно, а Ганчев ще продължи да управлява./нов спорт/