Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание от 4 месеца лишаване от свобода на 43- годишен жител на гр. София, който се призна за виновен в измама – престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.
Подсъдимият Мирослав Г. се призна за виновен в това, че в периода от 20.09.2019 година до 23.09.2019 г., в гр. Кюстендил, с цел да набави за себе си имотна облага е въвел в заблуждение В. М. от Кюстендил, че ще му достави 4 тона грозде, ако му даде капаро от 700 лв. и с това на 23.09.2019 година е причинил имотна вреда на В. М. в размер на 700 лв. Сумата е възстановена на потърпевшия.
Определението на РС – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов е окончателно и не подлежи на обжалване.

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 24- годишния К. К. взе Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова. Той е привлечен като обвиняем за 2 престъпления- за закана за убийство, отправена към неговия баща и за държане на коноп / марихуана /. Определението подлежи на обжалване с частна жалба или частен протест пред Окръжен съд – Кюстендил.
С постановление на разследващия орган, К. К. е привлечен като обвиняем за това че 11.02.2021 година, в дом в село Лозно е заканил на баща си с престъпление против неговата личност – с убийство и това заканване би могло да възбуди в него основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.31, във вр. с ал.1 от НК, както и за това, че на същата дата и място, в метална планка на електрическо табло, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал високорисково наркотично вещество – коноп / марихуана /, с бруто тегло 0, 005 кг – престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК.
В мотивите на РС – Кюстендил за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ се посочва, че са събрани гласни и писмени доказателства, създаващи обосновано предположение, че именно К. К. е извършител на всяко едно от описаните престъпления. Видно от Справката му за съдимост, същият е осъждан. Настоящите деяния са извършени в изпитателния срок по последната му присъда, което създава на съдът основание да приеме, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие.