криминална хроника

Акция “Ток” продължава.

Вчера служители на елктроразпределително дружество съобщили за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа.  Полицейски служители са оказали съдействие  при извършената проверка в къща  на ул. „Андрей Ляпчев“ в Благоевград. 

Констатирано е, че от неустановена дата до 14.30 часа на 03.12.20 г.е осъществено неправомерно присъединяване към мрежата като са монтирани пробивни токови клеми към външен захранващ кабел в съседна сграда, с което е променена схемата на свързване и са създадени условия да не се измерва използваната електрическа енергия. 

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 234В, ал. 1 от НК.

ТВ ДАРТС припомня, че на 2-ри декември полицейски служители са оказали съдействие  при извършената проверка в заведение за обществено хранене на търговската ул. „Т. Александров“ в Благоевград. 

Констатирано е, че от неустановена дата до 14.30 часа на 02.12.20 е осъществено неправомерно присъединяване към мрежата като са монтирани пробивни токови клеми към външен захранващ кабел в съседна сграда, с което е променена схемата на свързване и са създадени условия да не се измерва потребената електрическа енергия. 

Половин час по-късно, в 15.00 часа, от МВР отново са потърсили съдействие служители на елктроразпределително дружество.

Полицейски служители са оказали съдействие  при извършената проверка в хотел, намиращ се в кв. „Вароша“.