В ареста остава Кристина Дунчева, обвинена в убийството на децата си в Сандански.

Днес Кристина за първи път се яви в съдебна зала в Окръжен съд – Благоевград, където бе разгледан казусът и наложена мярка „задържане под страна“.

Кристина е заявила, че иска по-лека мярка предвид изложените от адвоката ѝ Миньо Алексиев мотиви.

Според Алексиева Кристина е системно физически, психически и сексуално малтретирана от партньора ѝ Георги Трайков. Физическо насилие е указано и над децата, едното от които имало страх от баща си.

Според защитника, Кристина уклончиво е признала, че е сексуално насилвана и от свекър си, който упражнявал насилие над съпругата си също.

Кристина е опитвала многократно да се измъкне от мъжа си, който оказвал постоянен контрол и заплахи върху нея. Молила е за помощ семейството си и близък служител на МВР, но нямало ефект.

Тя не е психически болна, но според адвоката ѝ е се е променила след почти 6-годишното съжителство с Георги. Била е крайно изтормозена, депресирана и вярваща в избавлението.

Съдя Аршинков зави:

Не са често такива производства. С оглед изключителната тежест на извършеното от обвиняемата Дунчева и с оглед на предвидената опасност от извършването на престъпление, ако бъде третирана най-леко, ѝ беше взета най-тежката мярка за неотклонение. Предстоят да бъде извършени множество експертизи.

Наказанието придвижва от 15-20 години лишаване от свобода.

Докато траеше съдебното заседание тя с нищо не показа, че е неразположена или че трябва да има помощ, допълни Аршинков.