Директорите на учебни заведения в община Дупница ще докладват за броя на заразените с коронавирус служители.

Със своe писмо, кметът на община Дупница инж. Методи Чимев задължава всеки ден от 26-и октомври, директорите на училища и детски градини да подават информация за случаи на преподаватели или персонал с КОВДИ-19. Това трябва да става до 08,30 часа всеки ден в отдел „Образование“.

Една от причините е да се следи положението в учебните заведения, а другата е, предвид постоянно ширещи се зловредни слухове.

„Трябва да сме наясно във всеки един момент със ситуацията, за да предприемаме съответните действия и мерки, където се налага това. От друга страна, не знам защо, но се пускат и слухове за „случаи на преподаватели с Ковид-19“ и се влиза в една неприятна ситуация да звънят родители с въпроси истина ли е, ще учат ли децата им, трябва ли да се подлагат на тестове… От отдел „Образование“ постоянно са във връзка с директорите, но с цел улеснение на всички и успокоение на родители и деца, разпоредих всекидневен мониторинг. Също така, директорите на училищата трябва да ни информират и за допълнителните мерки, които предприемат“, коментира инж. Чимев.