Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира предстоящото въвеждане на ВАР системата в efbet Лига. Обучението на съдиите ще стартира на 20 октомври. Той говори и състоянието на националния отбор и какво трябва да се промени, за да стане българският футбол отново фактор в Европа.

„Това, което бяхме обещали върви по план, искам с тази система, аз лично да спре оправданията със съдийството ако може, в последните години винаги съдията е виновен, пожелавам ви успешна работа, защото няма да е леко. Това, което зависи от нас като ръководство ще бъде направено, така че, успешна работа“, коментира Костадинов.

„Аз не съм твърд привърженик на това, защото човешкият фактор е най-важен, но ситуацията в Европа и у нас я налага, дано това успокои и футболните хора в България, че всички отсъждания са правилни“, добави той.

„Тежка десетдневка за нас и за българския футбол, тежко е. Просто трябва да направим така, всички хора да гледат в една посока и да се работи правилно, в последните години само си ги говорим тези неща. Едни се оправдават с футболния съюз, други се оправдават с клубовете, в крайна сметка футболистите се раждат в клубовете, изграждат се там, това е съвкупност от грешки на всички нас, трябва да се работи в една посока, за да може българският футбол да бъде фактор в Европа“, коментира още той.

„Всеки може да си говори каквото иска, Конгресът си е конгрес, всеки има идеи. Системата ВАР ще успокои футболните хора. Националният тим има още два мача, след това ще извикаме треньора да каже своята оценка за работата, и ще решим. Някои от футболистите идват в националния отбор само когато имат нужда, когато трябва да бъдат трансферирани, да бъдат продадени. Това ми прави впечатление, защото доста години съм около националния отбор. Има грешки, които трябва да се оправят“.

„Мисля, че е дошло времето, младежкият тим доказа, че има качества, играли са на Европейско първенство до 19 години, били са най-големите отбори в Европа, ако играят редовно в клубовете си ще вдигнат нивото“, коментира още Костадинов./нов спорт/