Протестиращи в Благоевград съхраняват агитационните си материали-знамена, транспаранти в сградата на общината. От местната структура на ГЕРБ съзряха коалиция с кмета.

Александър Петков от ГЕРБ Благоевград публикува видео в социалната мрежа, в което се вижда, как протестиращите прибират агитационните си материали в общинската сграда.

Александър Петков, ГЕРБ Благоевград:

няколко вечери подред, знамена, транспаранти, озвучаване на тези протести се прибират в общината, като човек, явно служител на общинска администрация отваря вратата на общинския съветник Калоян Ханджийски, съответно да използва общината като склад.

+За мен не е ок не независимо кой, било то общински съветник, било то обикновен гражданин да използва сградата на общинска администрация по този начин.

Калоян Ханджийски е общински съветник от Демократична България и сред активно протестиращите срещу правителството. Според него ситуацията е комична.

Калоян Ханджийски, общински съветник:

На един от дъждовете всъщност понеже нямаше къде да приберем колоната, почукахме на охраната.+Част от колегите, в последствие доколкото разбирам са си позволили още един два пъти да приберат вътре въпросната колонка, която е нещо такова представлява, заедно с едно картонче. Това са агитационните материали и забележете , те са стояли във фоайето на общината, а тука е много важно да кажем, че общината всъщност е обществена сграда-тя е на гражданите на Благоевград. нейната функция е да служи, не е направено нищо нередно.

От Община Благоевград не са издавали разрешение за складиране на агитационните материали в сградата.

Ясен Попвасилев, зам.кмет на Община Благоевград:

Това, което знам, че просто когато валя дъжда, стана за една вечер да не се развали техниката и това е. няма нищо.Аз поне не знам, като се върне кмета може да го попитате.+Не е нормално естествено. Помолили са да го оставят, все пак Калоян Ханджийски е общински съветник, не е случаен.

А тази вечер в Благоевград антиправителствен протест отново ще има.