Томислав Дончев пратил писмо до Ревизоро, праят проверка по казуса
По нареждане на премиера Бойко Борисов се спира дейността на багерите на Седемте рилски езера, а по казуса ще има проверка. Това потвърдиха от МС пред „Монитор“.

В резултат вицепремиерът Томислав Дончев е изпратил писмо до екоминистъра Емил Димитров – Ревизоро незабавно да спре изпълнението на дейностите по проект „Устойчиво управление на национален парк „Рила“ – втора фаза“.

Те ще бъдат спрени до приключване на проверката. Преди ден в социалните мрежи се появи снимки на багер, който прави алеи в близост до рилските езера. От парка обясниха, че няма да се строи нищо, багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява. По-рано през деня самият вицепремиер Томислав Дончев определи казуса като „грозен“. Ще го проверя със сигурност, обеща Дончев, а на въпрос дали проектът не се прави само и само да се усвоят едни пари, той реагира: „Дай боже да не е така“. Също грозно би било, ако по маршрута Ком – Емине се изгради подобна пътека за улеснение на повече туристи, съгласи се Томислав Дончев, но и заяви, че слава богу това не би било възможно по билото на Стара планина./монитор/