Въпреки трудностите, магистрала Струма ще бъде изцяло завършена. Това увери регионалният министър Петя Аврамова, която инспектира днес тунел Железница. Предизвикателства продължават да стоят пред строителството през Кресненското дефиле.
Изграждането на най-дългия тунел у нас Железница върви по план, категорична е Аврамова. За първи път вътре в него бяха допуснати и медии , за да се зпознаят с процеса на работа. До момента са прокопани общо 850 метра от двете страни на тунела. Регионалният министър Петя Аврома изрази задоволството си от свършената работа, но не отрече, че предизвикателствата пред съседната отсечка на магистарала Струма, тази през Кресна продължават да са на дневен ред.

Петя Аврамова, министър на Регионалното развитие:

За единия лот има избран изпълнител, за втория все още се гледа техническата документация, няма избран изпълнител, като МОСВ отвори една обществена поръчка за избор на изпълнител, които да определицелите за опазване на местообитанията на целите за кресненското дефиле.+Знаете, че това е от защитените зони, тази зона, така че когато има определени цели и АПИ ще може да подложи документацията, която е изработена за този участък на оценка съгласно определените цели. Това е една от забележките, която имаше ЕК за апликационната форма.