Да си празнуваш рождения ден веднъж на четири години и то да съвпадне да честваш 80-годишен юбилей. Ето днес повод да почерпи за достолепен празник има бившият кмет на Благоевград Лазар Причкапов.

Бай Лазар както го наричат благоевградчани е роден на 29 февруари 1940 г. в град Белица. През 1965 г. завършва българска филология в Софийския университет, а впоследствие и обществени науки в Москва. От 1983 г. е първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Благоевград. Това е времето на дипломатическия корпус в Благоевград под негово ръководство градът се превърна един от най-модерните, най-облагородените, най приятен за живеене и икономически процъфтяващ. Жалко, бяха хубави времена ще кажат старите джумалии. В по новата история на Благоевград е кмет от 2002 до 2007 година.

В едно гостуванията си в нашето авторско предаване „Полюси“ на прага на своята 80-годишнина, той разказа за живота си, за трудностите, които е имал, за мечтите, които не е могъл да осъществи. Гледайте предаването тук: https://www.youtube.com/watch?v=bTbqM9Iy0_A

Екипът на ТВ „Дартс“ пожелава на Лазар Причкапов: 80-годишен юбилей е голяма мечта, която може някой да има, защото живота е най-ценният ни дар и е безценен. Пожелаваме Ви никога да не се чувствате стар и със същия инат напук на годините да успявате!